Heldere taal

Aantrekkelijke en begrijpelijke content is de kern van je site. Is je informatie helder of blijft de lezer in verwarring achter?

Twee personen kijken vanuit een verschillende kant naar een cijfer dat op de grond ligt. De één ziet een 6 de ander ziet een 9.

Een goede webtekst is geschreven voor de bezoeker. Respecteert het perspectief van de ander. Is overzichtelijk en handelingsgericht.  

Eenvoudige taal

Wij schrijven in eenvoudige taal, ook over ingewikkelde onderwerpen. We kunnen nieuwe content maken of bestaande teksten herschrijven en herstructureren.  

Wil je een vertaalslag maken van vakinhoudelijke, complexe informatie naar concrete, eenduidige content? Of van persoonlijke ervaringsverhalen naar algemene kennis? Dan ben je bij Het Groene Huis aan het juiste adres.  

Recht doen aan diversiteit

Wij zijn ons bewust van de kracht van taal. De woordkeuze kan hele groepen uitsluiten of 'wegzetten' door generaliserende uitspraken. Zorgvuldig taalgebruik, met respect voor verschillende perspectieven voorkomt dit. 

Autismevriendelijk

Het Groene huis is gecertificeerd in autismevriendelijke communicatie. Wij zijn ervan overtuigd dat deze logische, concrete communicatie het leven voor iedereen gemakkelijker maakt.

Voorbeelden

Het Groene Huis maakt(e) content voor: