Inzicht in je sociale interactie

In onze maatschappij vol normen en protocollen wordt ook 'contact' steeds meer geprotocolleerd. Echt luisteren en een echte open houding komt steeds minder voor en vraagt om persoonlijke ontwikkeling. 

Daar kun je aan werken in onze bosrijke omgeving op de Veluwe, op het erf met al zijn bewoners - mensen, honden, paarden, vogels en andere dieren.

joint attention

Die wondere wereld vol relatie-dynamiek kan je verrassende inzichten geven in je eigen beleving van sociale interactie. Inzichten die je direct kunt vertalen naar je dagelijks leven, de omgang met andere mensen. Want mensen zijn ook gewoon dieren - alleen wat complexer. 

  • Wat verandert er in de interactie als je details leert observeren?
  • Hoe kun je 'de ander' tot je door laten dringen, zonder jezelf te verliezen?
  • Wat gebeurt er als je kunt gaan schakelen tussen jezelf, je omgeving en de ander? 
  • Wat kun je samen beleven als je verwachtingen vooraf loslaat, niet gaat sturen en niet gaat projecteren? 

Onze inspiratie

De socio-cognitieve benadering van Learning animals is onze inspiratiebron. Dieren zijn voor ons geen instrumenten, maar hebben altijd de vrijheid om het contact aan te gaan of niet, en de vrijheid om zich te uiten. 

Dieren zijn voor ons ook geen 'spiegels'. Zij reflecteren jouw gedachten en gevoelens niet, maar zijn individuen met een eigen belevingswereld, eigen karakter en eigen expressie. Hun gedrag is een uiting van hun eigen innerlijke staat, hun eigen innerlijke motivatie. Zij beleven de sociale dynamiek: het contact met andere dieren, inclusief mensen, en met hun omgeving. En geven dáár uitdrukking aan. 

Voor wie?

Een praktijksessie voor inzicht in sociale interactie is geschikt voor iedereen die vragen heeft over het contact met mensen. Wij hebben ervaring met bijzondere vormen van informatieverwerking, zoals autisme en hoogsensitiviteit. 

Ervaring met dieren is niet nodig. Ben je onzeker of angstig voor dieren? Ook dan ben je welkom. In een praktijksessie zorgen wij altijd voor een ontspannen contact, waarbij je niet over je grenzen gaat.

Praktijksessies

In een praktijksessie kun je ervaren hoe het is om zonder verwachtingen en zonder projecties interactie aan te gaan. Of ontdekken hoeveel verwachtingen je eigenlijk hebt, en wat dat doet met het contact. 

Een individuele sessie duurt ongeveer 1,5 uur en vindt plaats op ons erf in Emst.